SCHEDULE

WEBSHOP

DER ROCKPASTOR

GOSPEL EXPRESS

CONTACT DETAILSRockpastor Ministries rf
Holmintie 3,
65200 Vasa Finland
+358 (0)40 140 9885Det började mera som ett skämt!SKIVAN SLÄPPT 14 APRIL 2023
LYSSNA HÄR!Jag höll på att spela in lite coverlåtar och hade precis gjort klart en version av Delbert McClinton’s ”Everytime I roll the dice”. Låten fortsatte sjunga i mitt huvud och jag gick omedvetet och översatte några fraser ur texten till svenska på dialekt. Det blev ett och annat skratt så jag satte mig i min studio och började spela in samma låt men med svensk text på min egen dialekt.

Min dialekt kan härstamma från Iskmo-Jungsund men har säkert också influenser från Kvevlaxdialekten. Som inflyttad stadsbo till Iskmo-Jungsund i tonåren har jag även någon form av Vasadialekt i mig. I alla fall så är dialekt något unikt för varje område i Österbotten och man kan nog inte placera min dialekt i något rent fack.

Låten blev så kul att jag började göra fler dialektversioner och till sist började jag översätta några av mina egna äldre låtar. Det har varit mycket skratt och glädje att jobba med detta projekt och det gick så långt att det blir en skiva med både egna och coverlåtar.

Texterna är inspirerade från det jag kallar landet, min barn och ungdom samt mitt liv. En del är påhittade berättelser och en del med förankring i verkliga händelser ur mitt liv. Singeln ”In Saab nittisexo” kommer ut först och låten handlar om att min gudfar Gösta hade en Saab 96 då jag var barn. Under årens lopp har jag haft några Saab 96:or och har faktist en för tillfället också. ”B-sidan” på singeln heter ”Vi jir ut på turné”. Låten har nog en förankring i mitt förflutna då det inte går som man tänkt sig på turné och man har hand om alla arrangemang själv.


Musikstilen skulle jag väl kalla rock’n roll med en ingrediens av mera rock’n roll. På skivan finns låtarna: "Spott i glase", "In SAAB nittisexo", "Han ji god", "Vi jir ut på turné", "Mamm o Papp, Skaparin miin, fruun å mang aar", "In inflytta stassbo", "Winha", "Hypokåndri", "Pilsner Waffes", "Liggdax", "E va betär förr", "Vann ju sladdin" och "Bönehuse ji tomt".

Man måste ha humor i livet också och detta är laddat med humor. Man måste även vara sig själv och inte tänka på vad andra tror eller tänker. Vi hoppas på att göra några spelningar med detta projekt i Österbotten under sommaren 2023.

Singeln kommer ut den 17.3 och hela albumet släpps den 14.4.2023
av Talking Music Scandinavia i samarbete med TMD distribution.

Rock On!

nimmari_370x80.387972841901.png (21 KB)

Förhanslyssna på låtarna här:

MEDIA:

LATEST ALBUMS

ROCKABILLY HYMNS

LISTEN HERE!

SONG OF THE WEEK

BLUES HALL OF FAME

LISTEN

SOCIAL MEDIA